U bent hier

Nieuws

Sssst, hij spreekt!

Beste lezer,

Waarschijnlijk ben je al net zo verbaasd als ik dat het eerste kwartaal van 2016 al is gepasseerd. De enige positieve kant is dat we stilaan weer mogen uitkijken naar wat zomerse temperaturen. Hopelijk kan je je goede voornemens nog steeds waarmaken, net zoals wij met onze Gilde.

We hebben er ondertussen al een “gesmaakt” ledenfeest opzitten.  De derde editie van onze jaarlijkse benefietactie “soep aan de schoolpoort” is ook al achter de rug. Met de vrije giften voor een tas soep en een kleine bijdrage uit de clubkas konden we een bedrag van 400€ overhandigen aan mevr Van de Gaer.

Zij gebruikt deze som ondermeer als financieel ruggesteuntje om ook minder begoede kinderen te laten deelnamen aan uitstappen. Dit initiatief werd ook opgepikt door de locale pers en kreeg ondermeer een mooi artikel in rondom.

Maar we moeten ook vooruit kijken.

Vanavond zelfs gaan we met een select groepje onder leiding van een kok een 8-tal lekkere desserts klaarmaken en volledig verorberen. De inschrijvingen zijn afgesloten en dus een gemiste kans voor diegen die er niet tijdig bij waren.

Op 30 april organiseren we de zoveelste keer een wijnproefavond. Dit jaar doen we beroep op wijnhuis Ugovino die ons 11 wijnen laat proeven uit de beste wijnregio’s van Italië: Toscane en Piëdmonte. Het is wel tegen de regels van het degusteren maar we zouden de Gilde niet zijn als we niet zorgden voor een knabbeltje tussendoor en dit alles natuurlijk aan een zeer democratische prijs. Schrijf je zeker tijdig in, meer details vind je hier op de website.

Tenslotte vestig ik nog graag jullie aandacht op onze bierwandeling op zondag 5 juni, een gezamenlijk initiatief van de ‘t Alternatief, Landelijke Gilde Langdorp en Wolfsdonk. Tijdens de wandeling van 10 km zorgen we voor 3 tussenstops waar er telkens 2 lokale bieren worden gedegusteerd. De minder getrainde deelnemers kunnen opteren voor een afstand van 5 km, weliswaar met maar 4 proevers.

Ondertussen werk ik verder aan de organisatie van een paar andere evenementen onder het moto “variatie en vernieuwing”. Aan jullie om door deelname te laten blijken dat het wordt geapprecieerd, maar tegen dat het zover is maak ik nog wel eens een nieuwsbrief aan.

 

Vriendelijke groeten en tot weldra op een van onze talrijke belevingsmomenten.

 

Wim

Foto's ledenfeest en soep aan de schoolpoort

De foto's van het ledenfeest en soep aan de schoolpoort zijn toegevoegd en terug te vinden in de gallerij.

Nieuwe foto's

We hebben weer nieuwe foto's opgeladen in de Gallerij!

Foto's

Er werden weer een heel deel foto's bij geplaatst. Neem gerust een kijkje in de Gallerij!

Gewestuitstap en Aarschotse Buitenband

Meer informatie over de Gewestuitstap en Aarschotse Buitenband is toegevoegd.

Wijnproefavond

Meer informatie over de wijnproefavond is toegevoegd.

Foto's Soep aan de schoolpoort

De foto's van de 'Soep aan de schoolpoort' actie zijn toegevoegd aan de Gallerij.

ssst, hij spreekt

We zijn ondertussen al een eindje gevorderd in 2015 maar toch wens ik iedereen nog een bijzonder voorspoedig en vreugdevol 2015 jaar toe.

Uiteraard is het de bedoeling dat de Landelijke Gilde hier een steentje in bijdraagt. Net als vorig jaar doen we inspanningen om ons aanbod van activiteiten niet alleen uit te breiden maar tevens verder te diversifiëren.

Onze activiteiten zijn in de eerste plaats bestemd als ontmoetingsplaats voor mensen. Echter, niet iedereen heeft dezelfde interesses dus is het maar normale gang van zaken dat wij als socio-culturele vereniging onze activiteiten zoveel mogelijk variëren. Zoniet komt er verstarring en houdt de reden van bestaan op, ten bewijze de neergang van een paar verwante verenigingen in onze omgeving.

Ondanks beweringen dat het typisch Vlaamse verenigingsleven aan het afkalven is slagen wij er nog steeds in om steeds meer mensen te bekoren. Ons ledenaantal blijft de laatste jaren steeds verder toenemen. Momenteel tellen we 160 gezinnen tot onze leden, en die moet je verdienen.

Een kijkje naar de nakende activiteiten om de vernoemde diversificatie te duiden.

Op donderdag 29 januari hebben we een spreekster uitgenodigd die zich heeft verdiept in een problematiek van deze tijd dat al vaak het nieuws heeft gehaald. Het gebruik en vooral misbruik van sociale media dat vooral kinderen treft. Gezien het belang van dit onderwerp nemen wij de volledige kosten op ons en mag iedereen deze voordracht gratis bijwonen. In samenwerking met de scholen te Langdorp en Gijmel worden alle ouders uitgenodigd via een flyer die met de kinderen wordt meegegeven. Een interessant initiatief dat ook onze naambekendheid moet opkrikken, vooral naar de jonge gezinnen toe. 

Woensdag 11 februari beleven we de tweede jaargang van “soep op de stoep” waarbij wij tientallen liters vers bereide soep aanbieden aan de schoolpoort en hierbij aandacht vragen voor de vaak ongekende armoede in onze eigen streek. Het integrale opgehaalde bedrag wordt geschonken aan de directie om kinderen van onze gemeenten die het minder breed hebben wat te kunnen ondersteunen.  

Op zaterdag 14 februari organiseren wij ons zoveelste ledenfeest waarbij alle leden, en ook niet-leden, aan een democratische prijs van een volledige maaltijd kunnen genieten. DJ Jeroen zorgt voor de muzikale omkadering en streeft naar beweging op de dansvloer. Nog meer dan de andere activiteiten leent deze er zich vooral toe om bij te praten met kennissen of nieuwe mensen te leren kennen. Aarzel ook niet om een bestuurslid aan te spreken, meestal duidelijk herkenbaar door hun oranje poloshirt. Wel een abrubte wijziging van het concept want voortaan wordt voor de maaltijd beroep gedaan op een traiteur. Toch een opluchting voor de bestuursleden en hun partners die tot vorig jaar telkens 2 volledige dagen besteedden, weliswaar onder de deskundige leiding van Etienne, om de leden culinair te kunnen verwennen.

Vrijdag 20 februari gooien we het weer over een andere boeg en organiseren we een initiatie kruisboogschieten. We begeven ons hiervoor naar een schuttersclub te Wilsele die ons onder begeleiding van enkele instructeurs laat proeven van deze eeuwenoude en ambachtelijke sporttak. Dit dus in navolging van vorig jaar toen we met een select groepje op een staande wip met een klassieke handboog tekeer mochten gaan.

Dus de eerste 2 maanden tellen we al 4 activiteiten van compleet verschillend allooi.

Het is aan ons als bestuur om steeds de vinger aan de pols te houden en zelf voldoende initiatieven te nemen om tot zulks een gevarieerd aanbod te komen.

We doen echter ook een oproep naar de leden om zelf nog ideeën aan te brengen. Werk zelf iets praktisch uit of werk eraan mee, tesamen met andere geïnteresseerde (bestuursleden). Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere vragen of suggesties.

Nogmaals een spetterend 2015 toegewenst en tot weldra, op één van onze vele boeiende activiteiten.

Ik van mijn kant beloof om via dit kanaal regelmatig te berichten omtrent de werking van onze vereniging of andere relevante materies.

 

Groeten

Wim

 

 

 

Inschrijven @dertjes onder het gras

De inschrijvingen voor @dertjes onder het gras zijn geopend!

Kerstmarkt

De kerstmarkt was weer een groot succes!

Pagina's