Wij en ons bedrijf
Al sinds de jaren 60 teelt de familie Bruyninckx witloof. Vader Frans heeft alles meegemaakt, van
wortelen rooien met het paard, tot de modernste installaties van nu. Vandaag staat zoon Bart aan het roer van dit moderne bedrijf. In 2000 hebben ze de stap gezet naar miniwitloofkropjes, Chiconnettes genaamd. Grote chefs uit binnen- en buitenland gebruiken deze duimgrote witloofkropjes voor de mooiste gerechten. Denk vooral niet dat Chiconnettes gewoon kleine witloofkropjes zijn. Hun wortels zijn veel kleiner en de Chiconnettes worden al na
twee weken geoogst, zodat er weinig water in de krop zit en de smaak zacht en knapperig is.
Wat valt er die dag te beleven?
Bij aankomst word je opgevangen door een gids, die groepjes bezoekers door het bedrijf loodst. Je krijgt het hele proces te zien, van wortel tot witloofkropje. Kinderen kunnen hun hartje ophalen terwijl mama en papa wat drinken of proeven. Uiteraard is ons winkeltje ook open! Iedere bezoeker kan deelnemen aan een wedstrijd en maakt kans op een leuke prijs!
Welkom van 10u tot 18u