U bent hier

Wie zijn wij?

De Landelijke Gilden zien het levenslicht in 1972. Op lokaal niveau betekent dit een opsplitsing van de boerengilde. De Landelijke Gilde van Langdorp is ontstaan in 1892 en kan dus rekenen op een traditie van meer dan 120 jaar. Enerzijds komt er een socio-culturele vereniging die vanaf dan open staat voor alle dorpsbewoners - de Landelijke Gilde - en anderzijds is er de Bedrijfsgilde, die verder de professionele belangen van de boeren behartigt.

De eerste jaren profileren de Landelijke Gilden zich vooral als dorpsvereniging. Naar het einde van de jaren 80 worden de bovenlokale besturen uitgebouwd en wordt de gewestelijk werking belangrijker. De Landelijke Gilden worden een plattelandsbeweging. In de jaren '90 treden inhoudelijke en dossiermatige thema's sterker op de voorgrond. Vandaag zijn de Landelijke Gilden een gezinsbeweging voor plattelandsbewoners die bouwt aan een leefbaar platteland in al zijn aspecten.

Het activiteitenaanbod is zeer divers. Een praktische les over tuinonderhoud of koken voor mannen, een fiets- of wandeltocht, een dorpsontbijt, wijn- of bierproefavonden, lessen in cocktail shaken, een sportactiviteit, een dag- of meerdaagse reis, het zijn maar enkele voorbeelden van wat je bij ons allemaal kan meemaken. Omdat we gezelligheid belangrijk vinden, maken we graag tijd voor een babbeltje, een BBQ en een frisse pint.

Meer informatie over het bestuur van de Landelijke Gilde van Langdorp kunt u terugvinden op onze 'Contact' pagina.